Beypazarı Belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Beypazarı'na İtfaiye Aracı Hibe Kararı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Beypazarı'na İtfaiye Aracı Hibe Kararı

25 Mayıs 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı Belediyesi'ne 2 adet itfaiye aracı hibe kararı aldı. Bu karar, Beypazarı'nın yangın risklerine karşı alınan önlemler arasında yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı 4. Oturum Meclis toplantısında önemli bir karara imza attı. Toplantıda, Beypazarı Belediyesi'ne 2 adet itfaiye aracı hibe edilmesi kararı alındı. Başkan Kasap, kararın arkasındaki sebepleri açıklarken, "Kırbaşı bölgesinde toplam sekiz köyümüz var. Geçen sene bu bölgede hasat dönemi başladığında yangın çıktı. Bir çiftçimiz hem tarlasını hem biçerdöverini hem de mahsulünü kaybetti. Akabinde iki yangın daha çıktı. Bu nedenlerden dolayı o bölgelerde itfaiye bulundurulmasının uygun olacağı görüşündeyiz. Sonuçta bu vatandaşımıza yapılan bir hizmettir. Çiftçilerimiz bir yıl boyunca hasatın olmasını bekliyorlar; bir yangınla, kıvılcımla emekleri uçup gidiyor," ifadelerini kullandı.

Beypazarı Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliği, bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine büyük katkı sağlıyor. Özellikle çiftçilere yönelik destekler ve su kaynaklarının korunması konusundaki kararlılık, bu işbirliğinin başarılı projelerle somutlaşmasını sağlıyor.